sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Luotto omaan kehoon palautettu

Teinpä sitten eilen aamulla positiivisen ovistestin. Enkä kyllä yllättynyt, sillä mun viimeisten kuukausien testit ovat poikkeuksetta näyttäneet plussaa kp 17-18 säännöllisen kierron lisäksi.

Lääkärinhän mukaan perjantaisessa ultrassa (kp17) kyseessä olisi myöhästynyt ovulaatio, eikä sitä olisi odotettavissa ainakaan seuraavan 4-5 päivään. Kannasta luin, että hän myös ajatteli jos olisin mahdollisesti jo ovuloinut. Noh, tämähän ei nyt paikkaansa pitänytkään.

Myöhästynyt ovulaatio on oppien mukaan kp21 jälkeinen ovulaatio.
Eli minun kohdalla ei ole kyllä ollut mikään pidentynyt kierto tai myöhästynyt ovis. Tuo 16mm follikkeli perjantaisessa ultrassa saattoi/saattaa kasvaa vielä 3 päivää. Eli 1.5-3.0mm per vrk. Pienellä matikalla ja päättelyllä voidaankin siis ajatella, että tämä mun onneton follikkeli oliskin voinut olla ihan kelpo kaveri inssiä ajatellen. :D

Siis mun luottamus kehoa kohtaan nytkähti perjantaina pikkuruisen, mun on pakko myöntää se. Nyt se on palautettu, ehkä vielä vahvempana?

Lääkärihän siis suoralta käsin oli sitä mieltä, että ultraan tultaisiin ensi kierrossa jo kp12.
Ei tule tapahtumaan. Mä olen alottanut tikuttamisen kp12. Siellä ei todennäköisesti tule näkymään yhtikäs mitään minkä perusteella mulle ruvettaisiin sitten määräämään lääkkeitä? Hmm, joo toki siellä näkyisi johtofollikkelin alku.

Otan mieluummin vaikka takkiini sitten taas inssin peruuntumisen jos niikseen on, mutta mä menen sinne sinä päivänä kun ovisplussa tulee tai siitä seuraavana. Jos siellä näkyy vielä silloin liian pieni folli niin joo, voin heittäytyä hormonien armoille. Shame on me, in that case.

Mua ärsyttää aika paljon tbh. MUTTA oon iloinen että rupesin selaamaan kantaa ja opiskelemaan aihetta lisää. Ehkä tällä säästettiin tulevia kustannuksia ja mielenterveyttä? Who knows.

Luottakaa naiset omiin tuntemuksiin ja kehoihinne. <3 Vaikka lääkärit onkin varmasti osaavia omissa hommissaan niin ei ne silti ole sun oman kehon eksperttejä.

Tää oli aika silmiä avaava sunnuntai. :D

4 kommenttia:

  1. Mulle on myös sanottu, et ihanne aika inssille olisi max kp14, et myöhemmin ei kannata. Tosin mulla on laiskat munasarjat ja ilman lääkitystä ovis olis varmaan joskus niin niiin myöhään, et en edes tiedä. Mutta koskaan en ite ole plussaa saanut inssiin mentäessä, mutta lähellä se kai on ollut..munasolun irrotuspiikki aina laitettu ja ainakin todistetusti 2kertaa napannut, joista toinen on elämässämme läsnä. :) jospa ensi kierrossa pääsisitte inssiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja huijaan, toisessa inssissä tuli plussa aamulla kotona ja sit mentiin kiireesti klinikalle. Mut siitä ei napannut.

      Poista
    2. Just. :D tolla logiikalla ei päästäis ikinä luomukierrolla inssiin. Koska sulle siis sitä piikkiä on laitettu? Ja toivottavasti päästäis..

      Poista
    3. No tää viimeisin inssi on jäänyt eniten mieleen. Kp:ta en enää muista. Mut aamulla oli folliultra ja siellä näytti hyvältä et pistettiin sillo klo8 aamulla se piikki klinikalla. Ja sit kello 12 tehtiin vasta inseminaatio ja tästä tärppi tuli. Ja joskus muistaakseni irrotuspiikki on pistetty heti inssin yhteydessä, et ei oo ollu tollasta väliä.

      Poista