torstai 27. helmikuuta 2020

Kotiin


Päästiin mahan kanssa tänään(38+5) kotiin, onneksi. Verenpaineet on pysynyt siellä alle 140/100, pissa puhdas ja muutoinkin labrat ok - eli ei voida puhua myrkytyksestä. Turvotuksia on edelleen ja samoiten kovaa päänsärkyä. Makuulla olo on parhain, mutta kävellessä ja pystyssä rupeaa heti päässä jyskyttämään, vaikkakin panadolia napsin ne maksimimäärät. Lääkäri antoi päättää, että haluanko jäädä vielä osastolle vai menenkö mieluiten kotiin levolle, josta sitten pitää herkästi tehdä paluuta jos tilassa tulee muutosta. Selvää oli tuo kotiinpaluu itselle..

Osastolla vauvasta otettiin käyrää usein ja olin vuodelevossa. Käyrillä hän oli laiska ja usein kätilöt ravasikin juottamassa mehua ja painelemassa mahaa. Poitsu vaan taitaa olla rauhallisempaa tyyppiä siis. Sisätutkimuksessa paikat oli vielä ihan kiinni, streptokokki b:n näyte oli positiivinen, joten synnytyksessä pitää ottaa se antibioottitippa.

Sain ajan äitiyspolille ensviikoksi jossa ilmeisesti tilannetta jotenkin kontrolloidaan.

Menen kyllä Satasairaalaan hyvillä mielin synnyttämään. Hoito on ollut hyvää ja kiireestä huolimatta henkilökunta on huomioinut hyvin. Ei mitään moitittavaa.

Yritän nyt parhaani mukaan jaksaa vielä keretä voimia, vaikkakin aika malttamattomasti haluaisin jo vauvan syliin. <3

1 kommentti:

  1. Meidän esikoinen oli niin liikkuvainen vatsassa, että pelkäsin hänen vielä katkaisevan multa kylkiluun. Lääkäri sanoi että harvoin noin aktiiviset tyypit ovat vatsan ulkopuolellakaan kovin rauhallisia. :D Ja hän todella on aktiivinen. Ikiliikkuja. Telkkaria katsoessakin on välillä pakko vähän pomppia innoissaan. :D

    Kaveri mua varoitteli että älä huolestu, jos lopussa lapsi ei tunnu pahemmin liikkuvan. Naureskelin sitten hänelle että pitääkö huolestua, kun hän ei yhtään rauhoitu. Iltaisin kun menin nukkumaan, niin hänellä alkoi iltashow, enkä saanut nukuttua. Kaikki 3 muuta meidän lasta on olleet paljon rauhallisempia. No esikoisella on havaittu adhd:n viitteitä, mutta diagnoosia ei toistaiseksi ole.

    VastaaPoista